Na Jesenicah iz vagona iztekala nevarna tekočina

Črna kronika 03. Apr 202210:10 0 komentarjev
Vlak na Jesenicah
Fotografija je simbolična (Vir: BOBO)

Ponoči je na železniški postaji na Cesti maršala Tita na Jesenicah iz vagona iztekala nevarna tekočina, in sicer metil akrilat UN 1919, ki je zelo vnetljiv in zdravju škodljiv. Posredovali so gasilci Gasilsko reševalne službe Jesenice, delavci železnice pa so za čas intervencije zaprli železniško postajo za ves promet.

Kot je razvidno iz objave na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, je do iztekanja tekočine metil akrilat UN 1919 prišlo ob tretji uri zjutraj.

Gasilci so ob prihodu na železniško postajo od prometnika pridobili podatke o tekočini, nato pa zavarovali okolico cisterne v radiju 100 metrov, tudi požarno, preprečili nadaljnje iztekanje in preventivno pregledali cisterno za morebitne dodatne poškodbe.

Delavci železnice so za čas intervencije zaprli železniško postajo za ves promet, izklopili elektriko na tiru 6 in ozemljili električne vodnike. Na kraju je bila tudi policija.

Gasilci so ves čas intervencije merili prisotnosti eksplozivnih plinov, ko plinov ni bilo več zaznati, so delavci železnice sprostili železniški promet.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!