Petkova nesreča avtobusa: vozil ga je 32-letnik, ki ga bodo kazensko ovadili

Vestnik.si

Avtobus, ki je v petek zgodaj zjutraj zapeljal s ceste in se prevrnil, je vozil 32-letnik, proti kateremu bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti, je sporočila policija. V nesreči so umrli trije ljudje.

V petek zgodaj zjutraj se je na pomurski avtocesti zgodila huda prometna nesreča avtobusa z romunskimi registrskimi oznakami in priklopnikom. Avtobus, na katerem je bilo 26 potnikov in trije vozniki, je zapeljal s ceste in se prevrnil. Nesrečo je povzročil voznik avtobusa, ki je zapeljal desno izven vozišča, vozilo pa se je ob tem prevrnilo na bok in pristalo v jarku.

Trije ljudje so umrli na kraju nesreče, tri hudo poškodovane so prepeljali na zdravljenje v murskosoboško bolnišnico. Murskosoboški policisti so danes sporočili, da je avtobus vozil 32-letnik, proti kateremu bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti. Sporočili so tudi, da so v nesreči umrli 32-letni potnik ter in 46-letnica in 52-letnica.

Na vozilu in priklopniku je nastalo za 50 tisoč evrov materialne škode, na prometni opremi pa za deset tisoč evrov škode, so še sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Zaradi ogleda in odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila avtocesta med priključkoma Gančani in Lipovci proti Mariboru nekaj ur zaprta.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.