Pijan povzročitelj nesreče napadel policista

Črna kronika 27. Okt 202212:54 0 komentarjev
Policija
Fotografija je simbolična. (Foto: Žiga Živulović Jr./Bobo)

Pijan 42-letnik je v sredo zvečer zaradi prehitre vožnje najprej trčil v prometni znak. Nato pa med uradnim postopkom, ko so ga zaradi alkoholiziranosti skušali pridržati, napadel enega od policistov, ga brcnil in lažje poškodoval, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Krški policisti so bili v sredo zvečer obveščeni o nevarnem ravnanju voznika osebnega avtomobila, ki je z nezanesljivo vožnjo ogrožal ostale udeležence v prometu. V krožišču v Krškem je najprej trčil v prometni znak, potem pa nadaljeval vožnjo. Ko so ga policisti ustavili, so ugotovili, da je trčil v znak zaradi neprilagojene hitrosti, ker je izgubil oblast nad avtomobilom. Obenem so mu odredili test alkoholiziranosti. Ta je pokazal, da je v litru izdihanega zraka imel 1,00 miligrama alkohola, so zapisali v sporočilu za javnost novomeški policisti.

Zaradi tega sta policista zoper njega odredila pridržanje, kar pa je precej razburilo 42-letnika. Temu se je uprl in enega od policistov napadel, ga brcnil in lažje poškodoval. Kršitelj se ni umiril in je z žaljenjem in upiranjem nadaljeval, policisti so zoper njega uporabila prisilna sredstva.

Zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov mu bodo izdali plačilni nalog in zoper njega podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja napada na uradno osebo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!