Po tem ko je grozil sosedu, policija pri njemu našla več kosov orožja

Črna kronika 19. Sep 202316:07 0 komentarjev
Zaseženo strelsko orožje
Zaseženo orožje. (Foto: Policijska uprava Murska Sobota)

Policija je v minulih dneh zasegla več kosov orožja. V prvem primeru je ukrepala zaradi suma kaznivega dejanja grožnje, v drugem pa zaradi posedovanja prepovedanega strelskega orožja.

S policijske postaje Murska Sobota so sporočili, da so na podlagi okrajnega sodišča opravili hišno preiskavo in zasegli več kosov orožja. V hiši 36-letnika so našli prepovedano polavtomatsko pištolo, pripadajoče nabojnike in 205 različnih nabojev. Zasežene predmete bodo posredovali pristojni službi na policijski upravi. Odgovorni bodo podali strokovno mnenje, na podlagi katerega bo zadeva ustrezno zaključena.

Tudi drugi primer prihaja z vzhoda države, in sicer z območja policijske postaje Radlje ob Dravi. 58-letni moški je na tem območju oviral izvedbo gradbenih del, zaradi česar so bili odgovorni primorani prekiniti dela.

Policisti so nato pri 58-letnemu moškemu izvedli hišno preiskavo, kjer so našli kombinirano lovsko puško, malokalibrsko puško, repetirno puško, dve polavtomatski pištoli ter večje število nabojev. Za orožje je občan sicer imel ustrezna dovoljenja, vendar pa so mu ga zasegli, ker je v preteklih dneh z orožjem grozil sosedu. 58-letnika bodo pristojni kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja grožnje. Policisti so mu izdali tudi plačilni nalog, saj je orožje hranil v nasprotju s pravili hrambe orožja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!