16-letnik, ki je v Ižakovcih večkrat zabodel spečega očeta, v priporu

Črna kronika 14. Dec 202113:49 > 14:18 0 komentarjev
Policijski trak
Fotografija je simbolična. Foto: BOBO

Preiskovalni sodnik okrožnega sodišča v Murski Soboti je za osumljenca poskusa umora, ki se je pretekli konec tedna zgodil v Ižakovcih, odredil pripor, kot je prvi poročal Vestnik. 45-letni poškodovanec je še vedno v bolnišnici, a ni v smrtni nevarnosti.

Vodja oddelka za Splošno kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota Robert Roudi je predstavil podrobnosti poskusa umora, ki se je zgodil v občini Beltinci, natančneje v Ižakovcih.

Roudi je povedal, da je pretekli konec tedna oškodovanec malo pred polnočjo poklical policijo in sporočil, da ga je v domači hiši med spanjem napadel mladoletni sin. Očetu je uspelo iz hiše pobegniti. 45-letnega poškodovanca so oskrbeli in ga odpeljali v bolnišnico, kjer se še vedno zdravi, a je zunaj smrtne nevarnosti. Oče je bil večkrat zaboden, poškodbe naj bi bile površinske.

Domnevnega storilca, ki je po poročanju lokalnih medijev star 16 let, so v ponedeljek pozno popoldan privedli k preiskovalnemu sodniku zaradi kaznivega dejanja poskusa umora. Ta je zanj odredil enomesečni pripor.

Motiv za poskus umora ni znan, je še povedal Roudi v izjavi za medije. Pred tem ni kazal znakov nasilja.

Osumljenec živi na območju PU Ljubljana, po poročanju Vestnika pa je sin po ločitvi staršev pri očetu preživljal konec tedna. Lokalni medij poroča še, da je mladoletnik napad v preteklosti napovedal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!