S toplotno kamero našli pogrešanega, ki je bil že močno podhlajen

Črna kronika 15. Mar 202216:21 > 16. Mar 2022 09:20
Toplotna kamera
Policija | Posadka policijskega helikopterja je s pomočjo toplotne kamere pogrešanega izsledila in policiste usmerjala do pogrešanega. Na sliki je policisti pri pogrešani osebi.

Policisti so v ponedeljek uspešno končali iskalno akcijo moškega, ki naj bi imel zdravstvene težave in je pomanjkljivo oblečen odšel v gozd. Policija je pogrešanega izsledila s pomočjo toplotne kamere. Zdravnica je ugotovila, da je bil moški podhlajen, med tavanjem po gozdu pa je utrpel več opraskanin. Po nudenju prve pomoči so ga odpeljali v bolnišnico in mu zagotovili ustrezno zdravstveno oskrbo.

Novomeške policiste so v ponedeljek nekaj pred 14. uro na pomoč poklicali svojci moškega, ki naj bi imel zdravstvene težave in je pomanjkljivo oblečen odšel v gozd. Moškega so svojci že iskali, vendar ga niso našli. Policisti so se na poziv takoj odzvali.

Pregledali so bližnjo okolico, v iskanje se je vključil tudi vodnik službenega psa policijske postaje vodnikov službenih psov Novo mesto. Presodili so, da je zaradi nižjih temperatur ogroženo zdravje pogrešanega, zato so za pomoč pri iskanju in pregledu širšega ter zahtevnega območja zaprosili letalsko policijsko enoto in vodnike enote reševalnih psov.

Že nekaj minut po prihodu helikopterja na območje iskanja je posadka policijskega helikopterja s pomočjo toplotne kamere pogrešanega izsledila in policiste usmerjala do pogrešanega. Ko so se mu približali, je ta ponovno poskušal pobegniti, vendar ga je policistu uspelo zadržati do prihoda reševalcev. Zdravnica je ugotovila, da je bil moški podhlajen, med tavanjem po gozdu pa je utrpel več opraskanin. Po nudenju prve pomoči so moškega odpeljali v bolnišnico in mu zagotovili ustrezno zdravniško oskrbo, so sporočili s policije.