Slovenski par s tihotapljenjem drog zaslužil okrog 600 tisoč evrov

Črna kronika 27. Sep 202115:41 > 16:01
policija
N1

Na avstrijskem Koroškem so zaradi tihotapljenja nezakonitih drog prijeli slovenski par. Zaslužila naj bi okoli 600 tisoč evrov.

Na avstrijskem Koroškem so zaradi tihotapljenja nezakonitih drog prijeli slovenski par. Kot je sporočila avstrijska policija, sta moški in ženska iz Slovenije oskrbovala šest prekupčevalcev in prek njih več kot sto končnih odjemalcev. Zaslužila naj bi okoli 600.000 evrov.

Skupno naj bi slovenski par, star 33 in 34 let, na avstrijsko Koroško pretihotapil 11,5 kilograma heroina, 150 gramov kokaina, 400 gramov marihuane in več tablet ekstazi. Vseh šest prekupčevalcev, ki sta jih oskrbovala, je že bilo obsojenih na zaporne kazni.

Prijeta med poskusom pobega v BiH

Par so prijeli na podlagi evropskega zapornega naloga, domnevno med poskusom bega v Bosno in Hercegovino. Moškega so prijeli na meji med Hrvaško in BiH, žensko pa na slovensko-hrvaški meji.

Policija v Celovcu pa je danes na območju Beljaka prijela še enega tihotapca mamil iz Slovenije. 27-letnika so prijeli zaradi suma prekupčevanja več sto gramov heroina. Droge naj bi na avstrijsko Koroško tihotapil s pomočjo več prekupčevalcev. Policija je izvedla tudi dve hišni preiskavi in zasegla več tisoč evrov gotovine.