V BiH zaradi vročine v avtu umrla štiriletnica

Črna kronika 01. Avg 202117:57 > 02. Avg 2021 08:32 0 komentarjev
Otrok v avtu
PROFIMEDIA

V okolici Banja Luke je umrla štiriletna deklica, ki je bila več ur v hudi vročini zaklenjena v avtomobilu. Iz Poreča pa medtem poročajo o paru iz Nemčije, ki je v avtomobilu na parkirišču več kot eno uro pustil dva otroka in psa.

Tožilstvo v Banja Luki je potrdilo, da preiskuje primer smrti otroka, ki so ga v soboto našli mrtvega v vozilu, parkiranem na dvorišču družinske hiše na območju Donja Piskavica. Štiriletnica naj bi umrla od vročine, ni pa jasno, zakaj so jo družinski člani pustili samo v vozilu, poroča hrvaški N1. 

Posledice so za otroka lahko hude

Na Hrvaškem pa so medtem po poročanju medijev aretirali mlajši par iz Nemčije, ki je v avtomobilu na parkirišču pred enim od nakupovalnih središč v Poreču več kot eno uro pustil dva otroka in psa. Okna so bila zaprta, vrata avtomobila pa zaklenjena.

Zdravniki so ugotovili, da sta šest- in osemletna deklica zaradi hude vročine razvili simptome toplotne izčrpanosti. Oskrbeli so ju v bolnišnici v Pulju, psa pa v bližnji veterinarski ambulanti. Policijo je sicer poklicala sama mati, ko se je vrnila v avtomobil in ugotovila, kaj se je zgodilo.

Davorka Muškardin, zdravnica iz zagrebške nujne medicinske pomoči pojasnjuje, da so majhni otroci oziroma dojenčki zelo občutljivi na visoke temperature, ker niso še dovolj zreli za termoregulacijo. “In zaradi tega so podvrženi resnim zapletom. Prihaja do velikega porasta telesne temperature, pri temperaturi nad 40 stopinj pa lahko pride do poškodb možganov, srca, pljuč, ledvic. Lahko privede tudi do smrti,” je povedala za stran Dnevnik.hr.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!