V bližini italijanske meje v Novi Gorici našli moško truplo

Črna kronika 11. Jan 202212:11 > 15:04
Policija
PROFIMEDIA

V Novi Gorici, tik ob državni meji, so dopoldne našli moško truplo. Poleg pokojnega je bilo tudi kolo. Identiteta moškega in vzrok smrti v tem trenutku še nista znana, so pa bili o najdbi trupla obveščeni tudi italijanski varnostni organi, ki pri preiskavi sodelujejo skupaj s slovensko policijo.

Ob 7.33 je bila policija obveščena o truplu neznanega moškega, ki so ga našli nad železniškim predorom tik ob državni meji na Streliški ulici v Novi Gorici. Poleg pokojnega je bilo tudi kolo znamke Nakamura. Na kraj so odšli policisti in kriminalisti, ki so ga zavarovali in začeli nujne preiskovalne ukrepe.

Poleg kriminalistov in policistov z območja Policijske uprave Nova Gorica sta se ogleda kraja udeležili tudi preiskovalna sodnica okrožnega sodišča in okrožna državna tožilka v Novi Gorici. Preiskovalna sodnica okrožnega sodišča v Novi Gorici je odredila sodno obdukcijo, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti pokojnega. Njegova identiteta v tem trenutku še ni ugotovljena.

Sočasno so bili o najdbi trupla obveščeni tudi italijanski varnostni organi, ki pri preiskavi sodelujejo skupaj s slovensko policijo. “Drugih podrobnosti v tem trenutku zaradi interesa kriminalistične preiskave in izvajanja dodatnih preiskovalnih dejanj, da bi ugotovili vsa pomembna dejstva okoliščin najdbe moškega trupla, širši javnosti ne moremo posredovati oziroma jih bomo lahko posredovali kasneje,” so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.