V Črni gori našli pobeglega levjega mladička

Črna kronika 10. Feb 202216:22 > 17:45 1 komentar
Lev
(Fotografija je simbolična). PROFIMEDIA

Po obsežni iskalni akciji so v okolici Budve našli izgubljenega levčka. Našli so ga v zapuščeni stavbi, zanj pa bo najprej poskrbela črnogorska Služba za zaščito in reševanje.

Iz črnogorske Budve so sporočili, da so našli levjega mladiča, ki naj bi bil v državo pripeljan nezakonito. Da je izgubljen, je bilo potrjeno konec januarja.

Levjega mladička je našel policijski uslužbenec, ki je o najdbi obvestil Agencijo za zaščito okolja, navaja portal Vijesti. Levjega mladiča so našli v zapuščenem objektu na poti do vasi Krapina, ki je od Budve oddaljena le nekaj kilometrov kilometrov. Da iz objekta ne bi pobegnil, so zgradbo med reševanjem najprej obkolili.

Dokler živali ne bodo našli ustrezne nastanitve, bo v oskrbi Službe za zaščito in reševanje.

Iskalna akcija levčka je bila precej obsežna. V iskanju pogrešane živali so sodelovali budvanski gasilci, lovci, meščani ter društva za zaščito živali.

Kot smo že pisali, so se prva poročanja o levu v črnogorskih medijih pojavila januarja, ko je neki lovec našel svojega psa mrtvega in posumil, da bi bil za smrt psa lahko kriv lev. Da so informacije o pobeglem levu resnične in da je ta v Budvi, je konec januarja za črnogorske medije potrdil Milan Gazdić, direktor Agencije za zaščito okolja. Več zaskrbljenih meščanov Budve je na Agencijo namreč poslalo prijavo, da so v mestu videli levjega mladiča.

Kdo je lastnik leva, še ni znano, so pa po poročanju portala Vijesti policisti zanikali informacijo, da naj bi bil lastnik turški državljan, o katerem se je najprej poročalo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje