V prometni nesreči življenje izgubil sopotnik v tovornem vozilu

Črna kronika 27. Okt 202110:52 > 05. Nov 2021 10:26
policija
Borut Živulović/BOBO

V prometni nesreči na regionalni cesti med Lenartom in Ptujem je umrl 62-letni sopotnik v tovornem vozilu. Gre za 21. smrtno žrtev prometnih nesreč na območju PU Maribor.

S Policijske uprave (PU) Maribor so sporočili, da so bili včeraj, malo po osmi uri zvečer, obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na regionalni cesti med Lenartom in Ptujem. V nesreči je bilo udeleženo tovorno vozilo, ki ga je vozil 37-letnik.

Po do zdaj zbranih ugotovitvah je voznik peljal po klancu navzdol, v levem ovinku je zapeljal z vozišča in pri tem trčil v nasip. Vozilo je ob tem odbilo v drevo in ostalo zagozdeno, zato so dva potnika iz vozila s tehničnim posegom rešili gasilci. Voznik se je pri tem lažje telesno poškodoval. Eden od sopotnikov, 63-letnik, je utrpel hude telesne poškodbe in ostaja na zdravljenju. 62-letni sopotnik pa je v prometni nesreči umrl.

Voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja in je vozil pod vplivom alkohola, saj je test pokazal, da je imel v litru izdihanega zraka 0,79 miligrama alkohola. Odredili so mu tudi strokovni pregled, za vozilo pa izvedenskega.

Gre za 21. smrtno žrtev prometnih nesreč na območju PU Maribor. Lani v istem času jih je bilo 14.