V Rimu se vrstijo požari: “Zdaj je jasno, da so Rim napadli piromani”

Črna kronika 10. Jul 202215:00

Rim se četrtič v mesecu dni sooča z večjim požarom. Po več eksplozijah je v soboto popoldne zagorelo v parku v vzhodni mestni četrti Centocelle.

Zaradi močnega vetra se je požar hitro razširil, nad mestom se je valil gost dim, zato so oblasti pozvale tamkajšnje prebivalce k nošenju zaščitnih mask. Domnevajo, da je bil požar podtaknjen. Požar je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa zajel del parka in več trgovin z rabljenimi avtomobili.

Yara Nardi/REUTERS
Yara Nardi/REUTERS
Yara Nardi/REUTERS
POŽAR, RIM POŽAR, RIM
Yara Nardi/REUTERS

Gasilci so danes sporočili, da je požar pod nadzorom. Iz previdnosti so evakuirali štiri zgradbe oziroma 130 družin. Ostalim okoliškim prebivalcem so svetovali, naj se zadržujejo v zaprtih prostorih, naj ne odpirajo oken, zunaj pa naj nosijo maske.

“Zdaj je jasno, da so Rim napadli piromani,” je povedal sodelavec rimskega župana Claudio Mancini. “Preiskave bodo pokazale, ali gre za dejanja posameznikov ali organiziranega kriminala,” je dodal.

Njegov strankarski kolega Roberto Morassut je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA govoril o “ekološkem terorizmu”, ki se upira prizadevanjem, da bi ponovno vzpostavili javno in transparentno ravnanje z odpadki v Rimu.

Župan Roberto Gualtieri, ki je prevzel ta položaj oktobra lani, želi obvladati dolgoletne težave Rima z odpadki med drugim z gradnjo sežigalnice. Za številne sporen projekt naj bi bil uresničen do leta 2025.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar