V Zagrebu moški s sekiro ubil leto in pol starega otroka

Hrvaška policija
Slika je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

V sredo zvečer je 43-letni moški v Zagrebu s sekiro napadel nekdanjo partnerico in leto in pol starega otroka. Deklica je zaradi poškodb umrla v zagrebški bolnišnici. Po dejanju je moški pobegnil in pristal na zagrebški obvoznici, kjer ga je do smrti povozil avto.

Hrvaško pretresa družinska tragedija. Kot je sporočila zagrebška policija, je v sredo zvečer okoli 20.30 prejela več klicev, ki so se nanašali na nasilje v družini na območju Peščenice. Policijo je najprej poklicala 42-letnica. Ta je prijavila nasilje 43-letnega bivšega moža, ki je bil najverjetneje pijan. Za tem so prejeli še dva klica — eden se je nanašal na prepir na cesti, drugi pa po napadu s sekiro, poroča N1 Zagreb.

Kot je pred tem poročal Jutarnji list, je moški vstopil v hišo, v kateri sta živela njegova nekdanja partnerica in otrok. Med nekdanjima zakoncema se je vnel hud prepir, moški pa je nato s sekiro napadel žensko in otroka. Policija je na kraju dogodka ugotovila, da je 43-letnik s sekiro v glavo udaril otroka in otrokovo mamo.

Hudo poškodovani žrtvi so odpeljali na zdravljenje v zagrebško bolnišnico, kjer pa je deklica pozneje umrla. Po dejanju je storilec pobegnil in končal na obvoznici, kjer je vanj trčilo vozilo. 42-letnik, ki je umrl na kraju nesreče, naj bi po navedbah Policijske uprave Zagreb storil samomor.

Državna sekretarka Margareta Mađerić je razkrila, da je družino obravnaval center za socialno delo, vendar podrobnosti ni pojasnila. Dodala pa je, da so začeli izredni nadzor. Na vprašanje, ali so v družini v preteklosti že bile nasilne situacije, je državna sekretarka odvrnila, da je bilo nekaj postopkov. “Ugotavljamo vse okoliščine. Ker gre za tri mladoletne otroke v družini, o podrobnostih ne moremo govoriti,” je dodala.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.