Več varnostnikov naj bi v Ljubljani do nezavesti preteplo mlajšega moškega

Črna kronika 14. Dec 202220:45 > 21:50 4 komentarji
Žiga Živulovič jr./Bobo

Pred eno od ljubljanskih koncertnih dvoran, kjer je pretekli petek nastopil svetovni znani DJ David Morales, naj bi več varnostnikov preteplo mlajšega moškega, je poročal POP TV. Policija preverja morebitno vpletenost varnostnikov in ali je bilo njihovo posredovanje upravičeno.

Očividci so po poročanju POP TV povedali, da naj bi pretepeni, ki se zdaj zdravi v ljubljanskem kliničnem centru, pred incidentom slonel na ograji pred vhodom. Do njega naj bi pristopil varnostnik in ga odrinil z ograje. Moški je varnostnika odrinil nazaj, to pa naj bi varnostnika tako razjezilo, da se ga je lotil s pestmi in ga obrcal.

Varnostniku se je pri tem sprva pridružil še en varnostnik, nato pa še dva ali trije. V pretep naj bi bilo na koncu vpletenih kar pet varnostnikov, končal pa naj bi se sredi ceste, kjer naj bi mlajšega moškega brcali in udarjali, dokler ta ni izgubil zavesti, je še poročal POP TV.

Na Policijski upravi Ljubljana so dogodek za N1 potrdili. Kot so povedali, so bili v soboto, okoli 4. ure zjutraj, obveščeni o dogodku, kjer je bil na Litostrojski cesti v Ljubljani na javnem kraju huje poškodovan mlajši moški. “Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana, njegovo življenje pa po do sedaj znanih podatkih ni bilo ogroženo,” so dodali.

POP TV je sicer poročal, da ima moški zlomljena dva prsta, nos, polomljene obrazne kosti, poškodovane oči, potrgane ramenske vezi in izpahnjeno ključnico. Trenutno leži na travmatološkem oddelku, kjer je prestal operacijo, ki ji bo sledila večmesečna rehabilitacija.

Policija je še povedala, da so opravili ogled, zavarovali dokaze, “zaradi suma kaznivega dejanja s poglavja zoper življenje in telo” pa nadaljujejo tudi z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah. “Identiteta vseh vpletenih oseb še ni znana, preiskava in intenzivno zbiranje obvestil še poteka. Preverja se tudi morebitna vpletenost oseb varnostne službe, ki je v bližini varovala javno prireditev, kjer se bo v okviru pooblastil preverila upravičenost posredovanja in bo o tem obveščen pristojen organ,” so dodali. Drugih podrobnosti zaradi interesa preiskave, ki še poteka, na policiji ne morejo pojasnjevati. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo v Ljubljani, so še dodali.

Dogodek je organiziral Collegium Mondial Travel, kjer so za POP TV povedali, da je bilo za varovanje koncerta takrat zadolženo podjetje Nova panorama. Ti so incident potrdili, vendar dogodka niso želeli komentirati. So pa v Collegium Mondial Travel za televizijo povedali, da je po njihovih informacijah do dogodka prišlo po “večkratnem napadu enega od gostov, ki je želel vstopiti na zabavo, na več predstavnikov varnostne službe”. Očividci, s katerimi so govorili na POP TV, medtem zanikajo, da bi oškodovanec prvi napadel varnostnike.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje