Voznik med Celjem in Dramljami divjal 226 km/h

Črna kronika 07. Jul 202114:33 > 15:37 0 komentarjev
Avtocestna policija
Borut Živulović/BOBO

Voznik je na avtocesti med Celjem in Dramljami divjal 226 kilometrov na uro, prehiteval po desnem in odstavnem pasu, nato pa je na izvozu iz avtoceste obrnil ter zaradi neprilagojene hitrosti trčil v travnato brežino.

“Skorajda ni dneva, da policisti PP Celje ne obravnavajo izstopajočih prometnih dogodkov na avtocesti,” je zapisala tiskovna predstavnica celjske policijske uprave Milena Trbulin.

Potem ko so včeraj poročali o Romunu, ki je bil prehiter na treh zaporednih meritvah hitrosti, so danes poročali o vozniku, ki je v bližini uvoza na avtocesto Celje vzhod (proti Mariboru) v večernih urah vozil 226 kilometrov na uro.

Ves čas je bil na levem, prehitevalnem prometnem pasu, kljub temu da je bil desni vozni pas prost. Ko je na levem pasu dohitel skupino vozil, jih je nekaj prehitel po desnem voznem pasu. Nato je ugasnil luči in preostanek kolone prehitel po odstavnem pasu, na katerem je ostal vse do izvoza Dramlje, kjer je zapustil avtocesto.

Na izvozu z avtoceste je voznik kljub neprekinjeni ločni črti polkrožno obrnil in vožnjo nadaljeval nazaj proti avtocesti A1, kjer je v levem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal z vozišča in trčil v travnato brežino.

Zaradi številnih kršitev cestnoprometnih predpisov so mu izrekli 2.300 evrov globe ter 12 kazenskih točk.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!