Znane podrobnosti hude prometne nesreče

Črna kronika 17. Avg 202107:24 > 10:08
policija
Žiga Živulovič jr./BOBO

Ponedeljkova huda prometna nesreča na dolenjski avtocesti se je zgodila, ko je voznik avtomobila trčil v zadnji del priklopnega vozila.

Prometna nesreča, ki se je zgodila v ponedeljek malo po 15. uri na avtocesti A2, se je končala tragično. S PU Novo mesto so sporočili ugotovitve, a ob tem opozorili, da preiskava še ni končana.

Do zdaj zbrani podatki kažejo, da je 63-letni voznik avtomobila vozil proti Ljubljani, ko je malo po priključku Novo mesto zahod v zaključni fazi prehitevanja trčil v zadnji del tovornega vozila s polpriklopnikom, ki ga je vozil 40-letni voznik iz Bosne in Hercegovine. Trčenje je bilo tako silovito, da sta 63-letni voznik in njegova 55-letna sopotnica, oba iz Gorenjske, umrla na kraju nesreče.

Zaradi ogleda kraja, odstranjevanje posledic in čiščenja vozišča je bil promet na tem delu avtoceste oviran do sedme ure zvečer.

O dogodku je policija obvestila dežurno preiskovalno sodnico in državnega tožilca, ogled pa so opravili prometni policisti iz Novega mesta. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil in ugotavljanje vseh dejstev in okoliščin prometne nesreče.