Sodno imenovanje uprave Gen-I na sodišču: nov narok konec januarja

Gospodarstvo 07. Jan 202208:21 > 15:20 2 komentarja
Gen-i
N1

Ob 10. uri se je na krškem sodišču začel narok v zadevi sodnega imenovanja uprave Gen-I, ki pa je bil zaprt za javnost. Krško sodišče je tako odločilo zaradi ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa. Sodnica je naslednji narok razpisala za 26. 1.

Po tem, ko sta dve lastnici Gen-I, podjetji Gen energija in Gen-EL, neuspešno iskali soglasje za imenovanje nove uprave trgovca z električno energijo in zemeljskim plinom, je ta vse od sredine novembra brez redne uprave. Po poteku mandata ekipi Roberta Goloba podjetje vodijo pooblaščeni direktorji nižjih nivojev.

Že sredi novembra so družbenice in tudi sam Gen-I vložile predlog za sodno imenovanje, kar pomeni, da sodišče imenuje začasno upravo za čas, dokler družbenici ne najdeta soglasja. Gen energija je sodišču predlagala, da za predsednika začasne uprave imenuje Martina Novšaka, družbenici Gen-EL in samo podjetje Gen-I pa Roberta Goloba. A sodnica Pavlina Čepin do zdaj ni odločila. Za danes je razpisala narok na sodišču.

Po koncu današnjega naroka udeleženci niso povedali, o čem so razpravljali štiri ure. Dejali so le, da je tekla izmenjava vlog, sodnica pa je za 26. 1. razpisala še en narok.

To nakazuje na to, da med družbenicami ostajajo nesoglasja (kar ne preseneča, saj v nasprotnem primeru do sodnega imenovanja sploh ne bi prišlo), sodnica Čepin pa očitno tudi z današnjim soočenjem obeh strani ni dobila vseh informacij za odločitev.

Zaradi koronavirusa ostali pred vrati

Včeraj je sodnica Čepin šestim medijskim hišam, ki smo oddale prijavo za snemanje, izdala zavrnilno odločbo in v njej zapisala, da prisotnost medijev ni dovoljena. Pri tem se sklicuje na odredbo Vrhovnega sodišča, ki velja do konca februarja in sodnikom omogoča, da z namenom preprečevanja širjenja koronavirusa omejijo javnost obravnav.

okrožno sodišče v Krškem
N1

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje