Celjski policisti po več obravnavanih kršitvah v prometu: Upoštevajte predpise

Slovenija 15. Feb 202314:56 0 komentarjev
Policijski avto
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Premajhna varnostna razdalja, prehitra vožnja, neveljavno vozniško dovoljenje in alkohol za volanom so med prekrški, ki so jih celjski policisti zaznali med torkovim nadzorom prometa. Ob večjem številu kršitev prometnih predpisov in primerih nevarne vožnje so vse udeležence prometa pozvali, naj predpise upoštevajo.

Celjski policisti voznike opozarjajo na upoštevanje prometnih pravil in varno vožnjo, saj so v zadnjih dneh obravnavali več objestnih voznikov. V dopoldanskih urah so izven naselja Trnava zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji ustavili voznico. Ta poleg tega ni imela veljavnega vozniškega dovoljenja, saj ji je leta 2020 prenehalo veljati zaradi sodbe sodišča. Policisti so ji vozilo zasegli, čaka pa jo tudi obdolžilni predlog.

Na PU Celje so v torek dopoldne prometni policisti na regionalni cesti izven Vranskega ustavili voznika namesto predpisanih 90 kilometrov na uro vozil s hitrostjo 155 kilometrov na uro. Kot s policije sporočili, so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Policijske kontrole pa so na Koroškem v torek obravnavale tudi voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola. Povzročitelj prometne nesreče v Dravogradu, ki je drugi voznici izsilil prednost, je po preverjanju imel 1,26 miligrama oziroma dve in pol promila alkohola v krvi. Policisti so mu začasno vzeli vozniško dovoljenje, zaradi povzročitve nesreče pa je prejel tudi plačilni nalog.

Na Ravnah na Koroškem pa je alkotest pri vozniku pokazal 0,92 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, kar je okoli 1,8 promila alkohola v krvi. Tudi on je vozniško dovoljenje začasno izgubil, na pristojno okrajno sodišče pa bodo policisti podali obdolžilni predlog. Vsi štirje vozniki bodo dobili še denarno kazen v višini najmanj 1.200 evrov in 18 kazenskih točk.

Ob večjem številu kršitev prometnih predpisov in primerih nevarne vožnje celjski policisti opozarjajo, da je neprilagojena hitrost še vedno najpogostejši razlog za najhujše prometne nesreče. “Alkohol pa tako ali tako nikakor ne sodi v promet,” so še dodali in poudarili tudi velik pomen zadostne varnostne razdalje pri vožnji na avtocesti. Vse udeležence cestnega prometa so pozvali še, da naj upoštevajo cestnoprometne predpise.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!