Desus: Izjave Pivec razumemo kot bojazen pred volitvami

Slovenija 13. Jan 202215:39 > 15:52 0 komentarjev
Ljubo Jasnič: Desus
Borut Živulović /BOBO

V stranki Desus so se odzvali na številne "napade" na članstvo stranke, ki jih, tako Desus, prek predsednikov nekaterih občinskih odborov vodita stranki SAB in Naša dežela.

Aleksandra Pivec je v svojih zadnjih nastopih namenila kar nekaj neresničnih izjav o ‘svoji’ bivši stranki Desus, Alenka Bratušek pa se hvali z velikim številom ‘prebegov’ celotnih občinskih odborov,” so zapisali v odzivu stranke Desus in dodali, da je obema skupna posredna izjava, da člani iz stranke izstopajo oziroma da prestopajo, ker stranki nihče več ne verjame. Posledično pa stranka Desus “ugaša”.

“Številke ne lažejo, na dan 31. 12. 2021 kažejo drugačno sliko, kot bi jo želeli videti vsi, ki si želijo našega članstva,” so še zapisali in dodali, da so se vsi poizkusi destabilizacije in vdorov v stranko v preteklosti slabo končali. “To samo govori o stabilnosti in pripadnosti članstva, o spoštovanju do lastne stranke, ki je na političnem zemljevidu Slovenije prisotna že 30 let,” še pišejo v odzivu na izjave Pivec.

Stranka po zadnjem kongresu junija 2021 in konsolidaciji ne ugaša, volilne aktivnosti pa so, tako Desus, v polnem teku, tako po organizacijski kot po vsebinski strani. “Priprave na volitve 2022 potekajo po sprejetem programu na organih stranke, na terenu se evidentirajo kandidati za izvolitev v DZ,” so še zapisali in poudarili, da potekajo tudi pogovori z vodstvi drugih strank o možnem enotnem programskem nastopu na volitvah.

“Med članstvom je čedalje več optimizma, dobrih in iskrenih odnosov ter zaupanja. Vse to je posledica razčiščevanja in odstranitve iz stranke vsega tistega, kar je in tistih, ki so v zadnjih letih uničevali in hromili homogenost med članstvom,” so še zapisali in dodali, da zato izjave Pivec zanikajo in jih razumejo kot bojazen pred volitvami in strah, če omenjene stranke na volitvah ne bodo uspešne.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!