Do vzpostavitve mobilne aplikacije ročno preverjanje pogojev PCT

Koronavirus 24. Jul 202121:231 komentar
Delite:
Italija
Foto: Guglielmo Mangiapane/REUTERS

NIJZ: Izpolnjevanje pogojev PCT morajo izvajalci storitev do nadaljnjega preverjati na podlagi dokazil, predloženih v tiskani ali elektronski obliki.

Aplikacija, ki naj bi izvajalcem storitev olajšala preverjanje izpolnjevanja pogojev PCT pri obiskovalcih oziroma gostih, je še vedno v fazi nadgradnje. Izpolnjevanje pogojev morajo tako do nadaljnjega preverjati na na podlagi dokazil, predloženih v tiskani ali elektronski obliki, so sporočili z Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Na NIJZ so mobilno aplikacijo, ki bo omogočala preverjanje PCT pogojev (preboleli, cepljeni, testirani), predstavili v petek. Kot so povedali, je dostopna prek spletne strani eZdravje, trenutno pa je na voljo le za operacijski sistem Android in ne tudi za iOS. Vendar so še istega dne sporočili, da aplikacija zaradi nadgradnje ni dosegljiva. Da je aplikacija trenutno še vedno v postopku nadgradnje, so sporočili danes.

S pregledovanjem, ali obiskovalci prireditev oziroma shodov izpolnjujejo pogoje PCT, so morali organizatorji začeti včeraj. Od ponedeljka pa bo v skladu s sklepi petkove dopisne seje vlade to veljalo tudi ob vstopu potrošnikov v notranje prostore gostinskih lokalov, igralnic, nastanitvenih obratov, nočnih klubov ter prizorišč sejmov in kongresov.

Komentari

Vaš komentar