DZ še ni prejel odstopne izjave ministrice Kozlovič

Slovenija 04. Jun 202111:32 > 26. Jul 2021 16:25 0 komentarjev
Pravosodna ministrica Lilijana Kozlovič
Bobo

V DZ še niso prejeli odstopne izjave ministrice za pravosodje Lilijane Kozlovič, ki je s tega mesta odstopila pretekli teden. Rok za posredovanje izjave se namreč izteče danes. 

V DZ še niso prejeli odstopne izjave ministrice za pravosodje Lilijane Kozlovič, ki je s tega mesta odstopila prejšnji teden. Rok, v katerem mora premier Janez Janša odstopno izjavo posredovati DZ, se namreč izteče danes. Predsednik vlade mora o odstopu ministra DZ obvestiti najpozneje v sedmih dneh po prejemu odstopne izjave. Ministrica Kozlovič je odstopno izjavo Janši po pošti poslala minuli četrtek.

Po prejemu odstopne izjave se morajo poslanci z odstopom ministra seznaniti najpozneje v sedmih dneh, določa poslovnik. Premier mora nato v desetih dneh predlagati novega ministra oziroma obvestiti DZ, da bo vodenje tega resorja prevzel sam ali ga poveril drugemu ministru.

Lilijana Kozlovič je z mesta ministrice za pravosodje odstopila, ko je vlada razveljavila razpis za evropska delegirana tožilca. Izvršni odbor stranke SMC, ki ji pripada ta resor, je v četrtek razpravljal o kandidatih za prevzem tega položaja. V igri za to mesto sta pravnik Marko Starman in stečajni upravitelj Marjan Dikaučič. Ta bi lahko, če ne bo prevzel vodenja ministrstva, postal državni sekretar.

Odločitve včeraj v SMC še niso sprejeli. Izvršni odbor je predsednika SMC Zdravka Počivalška pooblastil, da zaključi pogovore z dvema možnima kandidatoma in premierjem Janezom Janšo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!