Eksplozija v Melaminu zahtevala še eno življenje

Črna kronika 19. Maj 202216:22 > 16:37
Melamin škoda
Bojan Štefanič /BOBO

Danes dopoldne je umrla še ena oseba, ki je bila hudo poškodovana v eksploziji v kočevskem podjetju Melamin minuli teden. Preminuli naj bi bil tuji državljan. Število žrtev delovne nesreče se je tako povzpelo na šest.

Življenje je izgubila še ena oseba, ki je bila hudo poškodovana v eksploziji v kočevskem podjetju Melamin prejšnji teden. Osebo, ki je umrla danes dopoldne (ob 10.55), so zdravili v ljubljanskem Univerzitetnem kliničnem centru (UKC). Neuradno naj bi bil preminuli tuji državljan, menda Makedonec. Po naših informacijah naj bi bil star manj kot 30 let.

Drugega ponesrečenca, ki so ga prav tako prepeljali na zdravljenje v bolnišnico, zaradi hudih opeklin še vedno zdravijo v UKC. Še vedno je v kritičnem stanju.

Skupno je delovna nesreča v Kočevju zahtevala šest življenj.

Eksplozija v Melaminu se je zgodila ob prečrpavanju surovine iz tovornjaka v cisterno, v kateri je bila snov epiklorohidrin. Snovi sta reagirali, kar je privedlo do eksplozije.

S Policijske uprave Ljubljana so sicer sporočili, da kriminalistična preiskava dogodka še ni končana in da drugih novih informacij ne morejo posredovati. Enako še vedno poteka ugotavljanje identitete vseh umrlih.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.