Erbežnik razrešen z mesta državnega sekretarja na ministrstvu za pravosodje

Slovenija 26. Avg 202115:38 > 15:57 0 komentarjev
Anže Erbežnik
Žiga Živulovič jr./BOBO

Vlada je razrešila državnega sekretarja na ministrstvu za pravosodje Anžeta Erbežnika, ki je svoj odstop podal 19. julija.

Vlada je na današnji seji razrešila državnega sekretarja na ministrstvu za pravosodje Anžeta Erbežnika. Ta je sicer svoj odstop podal že 19. julija letos, je zapisano v sporočilu po seji vlade. Kdo ga bo nasledil, ni znano.

Minister za pravosodje Marjan Dikaučič je vladi predlagal, da Erbežnika na njegov predlog razreši z 19. julijem. Na podlagi navedenega je tako vlada danes izdala odločbo o njegovi razrešitvi, in sicer z 19. julijem, je navedeno v sporočilu po seji vlade.

Erbežnik je julija pojasnil, da z mesta državnega sekretarja na ministrstvu za pravosodje odstopa zaradi nezmožnosti strokovnega dela na način spoštovanja prava EU, vladavine prava in pravne države ter človekovih pravic. Ministrstvu je očital, da poskuša prikriti lastne napake iz neuspešnega postopka imenovanja evropskih delegiranih tožilcev.

Dikaučič je v odzivu na Erbežnikov odstop sprva navedel, da “imata različne poglede glede vodenja resorja in vloge državnega sekretarja, zato je ta odstopil”. Kasneje pa je za Televizijo Slovenija očitke, ki jih je v odstopni izjavi navedel Erbežnik, označil za neresnične in jih v celoti zavrnil.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!