Znane podrobnosti hude nesreče na dolenjki

Črna kronika 13. Maj 202315:35 > 21:19 2 komentarja
Nesreča Dolenjska avtocesta Višnja Gora
Bralec

Popoldne se je na dolenjski avtocesti zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta življenje izgubili dve osebi, več je bilo poškodovanih. Avtocesta je v smeri proti Dolenjski ponovno odprta za promet.

Na dolenjski avtocesti pri izvozu Višnja Gora v smeri proti Novemu mestu je ob 13.18 prišlo do hude prometne nesreče.

V nesreči je trčilo 11 vozil: sedem osebnih vozil, tovorni vozili in kombinirano vozilo.

Ena oseba se je v nesreči huje poškodovala, osem oseb je lažje poškodovanih. V nadaljnjo oskrbo so jih prepeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Zaradi poškodb, ki sta jih utrpela v prometni nesreči, sta na kraju nesreče umrla 74-letni moški in 67-letna ženska, oba državljana Slovenije, ki sta bila potnika v kombiju.

Trčilo 11 vozil

Kot so pojasnili s PU Ljubljana, je 73-letni voznik osebnega vozila vozil v smeri Novega mesta, ko je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom, trčil v odbojno ograjo in obstal na voznem pasu avtoceste.

Za njim je pripeljalo tovorno vozilo s priklopnikom, ki je pred nesrečo varno ustavilo, v njegov zadnji del pa je zaradi neprilagojene hitrosti trčil 53-letni voznik kombija. Voznik kombija in trije potniki v njem so se lažje poškodovali, ena potnica je huje poškodovana, dva potnika v kombiju pa sta zaradi poškodb umrla na kraju.

Naslednji je pripeljal 27-letni voznik osebnega vozila, ki se je izogibal vozilom in zato trčil v odbojno ograjo. 22-letni voznik osebnega vozila za njim se je prav tako izogibal delom vozil na cesti in jih nekaj prevozil, ter se nato varno ustavil.

Za vsemi navedenimi je varno ustavil voznik tovornega vozila s priklopnikom, za njim pa so se ustavila še štiri osebna vozila. 47-letni voznik osebnega vozila, ki je pripeljal za njimi, pa je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v vozila, ki so se varno ustavila zaradi nesreč.

Povzročiteljem prometnih nesreč z materialno škodo oziroma nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami bodo policisti izdali globe, zoper povzročitelja nesreče s smrtnim izidom in hudimi telesnimi poškodbami pa bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Avtocesta je bila zaradi ogleda kraja nesreče in nato odstranjevanja posledic dlje časa zaprta. Promet je ponovno stekel nekaj pred 20. uro.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje