Fotografinja razkrila zgodbo za zadnjo javno fotografijo kraljice Elizabete

Slovenija 09. Sep 202217:03 0 komentarjev
Kraljica Elizabeta
Jane Barlow/Pool/REUTERS

Kraljica Elizabeta II. je med čakanjem na novo premierko Liz Truss s fotografinjo klepetala o slabem britanskem vremenu. Toda kraljičino razpoloženje je bilo ravno nasprotno, bila je nasmejana, s širokim nasmehom pa je pozdravila tudi Truss. Videti je bila bolj krhka kot poleti, je dejala fotografinja Jane Barlow.

Fotografinja Jane Barlow, ki je naredila zadnjo javno fotografijo kraljice Elizabete II. pred njeno smrtjo, je razkrila, kaj se je dogajalo med srečanjem. Fotografinja Press Association je šla v Balmoral, da bi fotografirala srečanje kraljice s premierko Liz Truss, na katerem je Elizabeta II. premierko uradno pozvala, naj sestavi vlado.

Med čakanjem na Truss je fotografinja posnela nekaj portretov kraljice. 96-letno monarhinjo je opisala kot krhko, a dobre volje. V britanskem stilu sta se pogovarjali o slabem vremenu, saj je deževalo. Toda kraljičino razpoloženje je bilo ravno nasprotno, se spominja Barlow. “Od nje sem dobila veliko nasmehov,” je dejala. Kraljica je Truss pozdravila z velikim nasmehom, Barlow pa je odšla iz sobe.

Liz Truss, kraljica Elizabeta II.
Jane Barlow/Pool via REUTERS

Fotografiranje tega dogodka je bilo Barlow v veliko čast in privilegij, poroča Sky News. “Tam sem bila, da bi fotografirala njeno srečanje z novo premierko. A je zame najboljša slika tista, na kateri je kraljica sama. In zdaj je očitno postala še pomembnejša,” je rekla.

Povedala je še, da je bila kraljica “gotovo videti bolj krhka” kot poleti, ko so jo nazadnje fotografirali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!