Kaj o obvezni božičnici, ki jo predlaga Luka Mesec, meni premier Golob?

Slovenija 08. Sep 202213:14 16 komentarjev

Slovenska vlada je obeležila svojih prvih sto dni na oblasti, del pogovora s predsedniki koalicijskih strank pa je vodil Marcel Štefančič jr. Ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luko Mesca je vprašal o predlogu obvezne božičnice, na vprašanje pa je naposled odgovoril tudi premier Robert Golob.

Marcel Štefančič jr. je ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti vprašal, kaj je z njegovim predlogom o obvezni božičnici in ali bi uzakonil tudi trinajsto pokojnino.

Luka Mesec je dejal, da je o predlogu božičnice spregovoril na srečanju z delodajalci in obrtniki. “Zanimivo, ker sem to rekel v svojem uvodu in smo se potem eno uro povsem prijetno pogovarjali, v medijih pa je videti, kot da sem zanetil neko vojno. Mislim, da se moramo vprašati, kako umirjati in kakšno sliko ustvarjati o tem, kaj se v resnici dogaja. Pogosto zapadamo v neko histerijo.”

Na vprašanje ni odgovoril, prav tako ne predsednica Socialnih demokratov Tanja Fajon. Štefančič se je obrnil na premierja Roberta Goloba. “Meni se zdi božičnica zelo dobra ideja, tudi obvezna. Res pa je, da si podjetja to morajo privoščiti. Ko bomo imeli prestrukturirano gospodarstvo z visoko dodano vrednostjo, bo to tudi mogoče,” je dejal Golob.

O trinajsti pokojnini je dejal, da je najprej na vrsti božičnica, ker bi to pomenilo, da imamo delujoče gospodarstvo. “Za upokojence bomo poskrbeli na druge načine, najprej je treba ustvariti vrednost, nato nagraditi delavce, potem je dovolj za vse, tudi za solidarno državo,” je še dodal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje