Golob pozdravlja Janšev obisk Kijeva, tja gre kmalu tudi sam

Slovenija 28. Mar 202315:47 17 komentarjev

Predsednik vlade Robert Golob pozdravlja obisk Janeza Janše v Kijevu. "Obisk sem pozdravljal že prvič in ga tudi drugič," je dejal Golob po srečanju s hrvaškim predsednikom vlade Andrejem Plenkovićem. Ob tem je namignil, da bi se lahko na delovni obisk v ukrajinsko prestolnico odpravil s hrvaškim kolegom.

“Obisk Janeza Janše v Kijevu pozdravljam. Pozdravljal sem ga že prvič in pozdravljam ga tudi drugič. S tem nimam nobenih težav in verjamem, da ni v ničemer povezan z našim delovnim obiskom,” je po srečanju s hrvaškim premierjem Andrejem Plenkovićem povedal predsednik vlade Robert Golob. Slovenski premier je ob tem dejal, da bo Kijev mogoče obiskal skupaj s hrvaškim kolegom. A več podrobnosti o tem ni želel razkriti.

Spomnimo, da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski konec februarja slovenskega premierja v Bruslju povabil na obisk v Kijev. Delovni obisk je v fazi priprav, ukrajinsko prestolnico pa naj bi obiskal v kratkem.

Je pa zato Kijev obiskal njegov predhodnik Janez Janša. Tam se je srečal s predsednikom ukrajinske vlade Denisom Šmihalom. To je bil Janšev drugi obisk. Spomnimo, da je nekdanji premier Kijev skupaj skupaj s poljskim premierjem Mateuszem Morawieckim, češkim premierjem Petrom Fialo in podpredsednikom poljske vlade Jaroslawom Kaczynskim odpotoval že 15. marca lani.

V ukrajinsko prestolnico so odpotovali kot prvi tuji voditelji po začetku ruske invazije. Ukrajino je nato julija lani obiskala tudi slovenska zunanja ministrica Tanja Fajon, novembra pa še obrambni minister Marjan Šarec.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje