Kandidatka za kmetijsko ministrico Irena Šinko

Slovenija 17. Maj 202214:32 > 16:21 0 komentarjev
Irena Šinko
STA

V Gibanju Svoboda so potrdili, da je kandidatka za ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko. Iz Levice pa so sporočili, da je kandidatka za ministrico za kulturo Asta Vrečko, za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pa Simon Maljevac.

V Gibanju Svoboda so za N1 potrdili, da je kandidatka za kmetijsko ministrico Irena Šinko. O kandidaturi Šinko, ki prihaja iz kvote Gibanja Svoboda, je prvo poročalo Delo. Šinko je dva mandata (2010-2018) vodila Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov, do danes pa je bila na upravni enoti Murska Sobota višja svetovalka na oddelku za okolje in prostor.

Znana sta tudi dva kandidata za ministra iz kvote Levice. Kot smo na N1 napovedali že v ponedeljek, bo Levica za kulturno ministrico predlagala Asto Vrečko, za ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pa Simona Maljevca. Njuno kandidaturo mora sicer potrditi še svet stranke, odločitev o tem pa bo znana v petek, pravijo v Levici.

Asta Vrečko je namestnica koordinatorja Levice Luke Mesca in ljubljanska mestna svetnica. Na oddelku za umetnostno zgodovino ljubljanske filozofske fakultete je zaposlena kot docentka in znanstvena sodelavka. Maljevac je po izobrazbi univerzitetni diplomirani sociolog, bil je višji svetovalec pri zagovorniku načela enakosti, najdemo ga med ustanovitelji Inštituta 8. marec.

Asta Vrečko, Simon Maljevac
Žiga Živulović jr./BOBO, Levica

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.