Janez Poklukar: Cepljenim bodo na voljo gledališča in restavracije

Slovenija 20. Jul 202113:45 > 15:00 7 komentarjev

Minister za zdravje Janez Poklukar se je v luči širjenja različice delta zavzel za to, da bi cepljene osebe tudi jeseni in pozimi lahko obiskovale šole in fakultete, uporabljale javni prevoz in, med drugim, zahajale v nakupovalna središča.

Minister za zdravje Janez Poklukar se je na današnji novinarski konferenci zavzel za to, da bi cepljenim omogočili neovirano udejstvovanje v javnem življenju tudi v času, ko se pričakuje širitev bolj nalezljive koronavirusne različice delta.

“Kot minister in zdravnik se zavzemam za to, da bi vsi, ki smo cepljeni, tudi jeseni in pozimi, ko praktično nezadržno pričakujemo širitev delta različice, lahko uporabljali javni prevoz,” je povedal in dodal: “Da bi cepljeni v šolah in fakultetah lahko v živo obiskovali pouk. Cepljenim bodo na voljo gledališča, restavracije ali bivanje v hotelih. Cepljeni bodo lahko šli v nakupovalno središče. Cepljeni bodo lahko v domovih za starejše obiskali svoje svojce. Lahko bodo delali iz pisarn in ne od doma. Ker bomo zaščiteni in ker bodo zato posledično zaščiteni tudi naši najbližji. Skrb drug za drugega je danes sinonim za cepivo.”

Kot je še povedal minister Poklukar, so si strokovnjaki širom sveta edini, da je v tem trenutku cepivo edina zaščita, ki nas lahko obvaruje pred virusom. “Virus je veliko bolj smrtonosen kot cepivo, ki ima izredno redke stranske učinke pri redkih posameznikih,” je povedal in ljudi pozval, daj se pri osebnem zdravniku ali na cepilnih mestih pozanimajo o dvomih glede cepiv.

Pripravljajo spremembe PCT pogojev

V zadnjih dneh smo bili priča več dogodkom, kjer smo opazili, da je potrebno bolje spremljati izvajanje samega PCT protokola, je napovedal minister. Kot je dodal, zato pripravljajo spremembe na tem področju. 

“Več kot nas bo cepljenih, bolj varni bomo kot družba”

“Slovenija je kupila dovolj cepiva, da se lahko vsak cepi. Odločitev za cepljenje je svobodna odločitev vsakega od nas,” je povedal Poklukar in pozval ljudi, da stopijo skupaj in poskrbijo za čim večji mehurček cepljenih. “Več kot nas bo cepljenih, bolj varni bomo kot družba. Več kot nas bo cepljenih, bolj varni bodo tisti, ki se iz zdravstvenih razlogov ne morejo cepiti,” je dodal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje