Janković: Ljubljana bo zlahka odbila napade sovraštva, ki jih ustvarja SDS

Slovenija 13. Okt 202219:29 17 komentarjev
Zoran Janković
Borut Živulović/BOBO

Ljubljanski župan Zoran Janković je ob slovesnosti v spomin na 24 talcev, ubitih pred 80 leti, povedal, da bo Ljubljana z lahkoto odbila napade sovraštva, ki jih ustvarja stranka SDS. Nismo se uklonili vladi Janeza Janše, na referendumih bomo sprejeli predlagane zakone in podprli našo vlado in dobili nazaj našo televizijo, je poudaril Janković.

Po besedah Zorana Jankovića so Ljubljančanke in Ljubljančani ponosni na svojo zgodovino, da je Ljubljana mesto heroj. “Konec koncev sem tudi jaz ponosen na Titove partizanke in partizane,” je dejal.

“Dati svoja življenja za svobodo, za svojo zemljo, za svoj jezik, tovarištvo, solidarnost, socialnost, to je tisto kar danes potrebujemo,” je naštel Janković. Dodal je, da nihče ne more pričakovati, da se bodo postavljali spomeniki tistim, ki so Slovenijo okupirali in bili največje zlo 20. stoletja – fašizem in nacizem, saj da “za domobrance in njihove spomenike prostora v Ljubljani ni in ne bo”.

To po njegovem mnenju ne pomeni, da ne moremo biti različni in ob tem živimo v medsebojnem spoštovanju. Zgodovine se ne da spreminjati, saj je jasno, kdo je bil na strani zmagovalcev, je opozoril. Gre za to, da mladim omogočimo, da vodijo podjetja in državo z nekim drugim ciljem. “Brez tega sovraštva, ki ga želi v tem mestu ustvariti SDS. Ljubljana je mesto heroj, z lahkoto bo odbila te napade,” je še povedal.

Janković je sicer ta teden ponovno vložil kandidaturo za župana. Tudi tokrat pričakuje zmago v prvem krogu in večino v mestnem svetu. Po lastnih navedbah se je o podpori pogovarjal s predsednikom vlade Robertom Golobom, v vladajoči stranki Gibanje Svoboda pa bodo o podpori Jankoviću odločili v naslednjih dneh.

POP TV pa je včeraj poročal, da naj bi stranka SDS v tekmo za ljubljanskega župana poslala nekdanjega ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa. Ta za N1 informacije o njegovi morebitni kandidaturi ni želel ne potrditi ne zanikati, je pa povedal, da bo vse znano 20. oktobra, ko se izteče rok za vložitev kandidatur.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.