Janković obsodil zažig mavrične zastave v Ljubljani: Očitno nimajo prave vzgoje

Slovenija 12. Dec 202313:34

Ljubljanski župan Zoran Janković se je odzval na zažig mavrične zastave pred sobotnim začetkom festivala LGBT filma.

Kot je znano, je v soboto skupina mladih na otvoritvi Festivala LGBT filma strgala mavrično zastavo iznad vhoda v Kinodvor in jo zažgala. Dogodek so številni že najostreje obsodili, zdaj se je oglasil še ljubljanski župan Zoran Janković. Obsodil je dejanje “mladcev, ki hočejo nekaj pokazati”. “Očitno nimajo prave vzgoje. Prav ta vzgoja in pravo dojemanje zadev pomeni, da ima vsak od nas pravico, da si izbere svoj način življenja in da se ne delimo ne po barvi kože, ne po spolu, ne po veroizpovedi, ne po političnem prepričanju,” je povedal župan.

“Moje mnenje se ni spremenilo: živimo skupaj, spoštujmo vse različnosti.” Dodal je, da občina že leta sodeluje s člani LGBT skupnosti in da “izjemno sobivajo”. Tudi na ljubljanski mestni hiši od ponedeljka visi mavrična zastava “in bo stala kar nekaj časa”.

Takšnim dejanjem navkljub bo Ljubljana, tako Janković, ostala odprto mesto in spoštovala filozofijo sobivanja in spoštovanja različnosti. “Bomo imeli dovolj zastav za postaviti,” je zaključil.