Janševa zahteva uresničena: vodenje PU Ljubljana prevzel Rupnik

Slovenija 01. Okt 202114:11 > 14:32 1 komentar
Janez Rupnik
PU Ljubljana

S 1. oktobrom je vodenje Policijske uprave Ljubljana prevzel Janez Rupnik, ki je bil do zdaj pomočnik direktorja uniformirane policije na Generalni policijski upravi.

Anton Olaj je imenoval novega direktorja na ljubljanski policijski upravi. To je začasno postal Janez Rupnik, dozdajšnji direktor Boštjan Glavič pa bo po novem pomočnik direktorja policijske akademije.

O menjavi na vrhu ljubljanske policijske uprave smo na N1 poročali že včeraj, danes pa je prišla še uradna potrditev.

Janša po protestih pozval k menjavi

Dozdajšnji šef Glavič je bil na čelu ljubljanske uprave od marca, pred tem pa je bil direktor Policijske uprave Kranj. Po nekaterih informacijah sta bila z njegovim delom nezadovoljna premier Janez Janša in notranji minister Aleš Hojs. Očitali so mu, da ni bil sposoben organizirati dela največje policijske uprave v težavnejših razmerah, kot so nasilni izgredi in večji protesti.

Kritike so se okrepile po sredinih protestih v Ljubljani, ko je Janša na Twitterju zapisal: “Vodstvo policije v Ljubljani očitno ni sposobno preventive, in čas je, da ministrstvo za notranje zadeve ukrepa.”

Janša
N1

Glavič je bil na tapeti vrha države že po dogodkih ob proslavi ob 30-letnici samostojnosti Slovenije. Takrat so policisti na Prešernovem trgu odstranili predstavnike rumenih jopičev. Olaj je po dogodku zaradi ukrepanja policistov proti neonacističnim podpornikom vlade odredil nadzor nad delom PU Ljubljana. Čeprav nadzorniki nezakonitosti niso ugotovili, je Glavič prejel opozorilo pred odpovedjo delovnega razmerja. Prav tako je bil Olaj nezadovoljen s policijskim varovanjem državnega zbora.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje