Kakšen ponedeljek je pred nami?

Slovenija 11. Dec 202301:00
Megla v Ljubljani
Luka Dakskobler/BOBO

Danes bo zmerno do pretežno oblačno, ponekod bo pihal jugozahodnik.

Po nižinah bo nastala megla ali nizka oblačnost. Na Notranjskem in na severovzhodu bo zapihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 4 stopinj Celzija.

Čez dan bo zmerno do pretežno oblačno, po nekaterih nižinah bo sprva megleno. Več oblačnosti bo v severnih krajih. Tu in tam bodo popoldne in zvečer možne manjše padavine. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 10, na Primorskem in na jugovzhodu do 14 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Jutri bo sprva še deloma jasno, po nižinah bo megleno. Popoldne se bo pooblačilo, v hribovitih krajih na zahodu bo možen rahel dež.

Do srede zjutraj bo dež zajel večji del države. V sredo bo oblačno s padavinami. Meja sneženja se bo popoldne spustila do nadmorske višine okoli 1000 metrov.

Kakšno bo vreme od 14. do 18. decembra?

V četrtek se bo ciklonsko območje iznad srednje Evrope in severnega Sredozemlja pomaknilo nad Balkan in proti vzhodu. Za njim se bo nad zahodno Evropo krepil obsežen anticiklon, ki se bo v petek razširil tudi nad naše kraje. Sprva bo njegovo središče zahodneje, ob koncu tedna pa bo prav nad našimi kraji. V nadaljevanju bo območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo nekoliko oslabelo. Vse do konca obdobja izrazitejših vremenskih front ne pričakujemo.

V četrtek bodo padavine povsod ponehale, počasi se bo jasnilo. V petek in soboto bo na Primorskem jasno z burjo, v notranjosti pa bo občasno več oblačnosti. Ponekod bo pihal severnik. Zjutraj bo predvsem v osrednji Sloveniji nekaj megle. Nekoliko hladneje bo, jutranje temperature bodo okoli ledišča, najvišje dnevne od 2 do 7, na Primorskem okoli 10 stopinj Celzija. V nadaljevanju bo prevladovalo precej jasno vreme, po nižinah bo pogosta megla. Krepil se bo temperaturni obrat.