Kakšno bo vreme za praznike?

Slovenija 25. Dec 202101:00 0 komentarjev
božično drevo
PROFIMEDIA

Nebo bo na božič oblačno, temperature se bodo čez dan dvignile kar krepko nad ničlo. V nedeljo pa bodo večji del države zajele padavine, proti večeru bo tudi po nižinah ponekod snežilo.

V soboto bo oblačno, v južni polovici Slovenije bo občasno deževalo. Še bo pihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, ob morju in na jugovzhodu do 13 stopinj Celzija, piše na spletni strani Agencije za okolje (Arso).

V nedeljo po nižinah tudi sneg

V nedeljo bo oblačno, padavine bodo od jugozahoda postopno zajele večji del države. Večinoma bo deževalo, popoldne in zvečer pa se bo meja sneženja marsikje spustila do nižin. Na Primorskem bo pihala večinoma šibka burja.

V ponedeljek bo oblačno, zjutraj bodo padavine večinoma ponehale. V torek se bo na zahodu delno zjasnilo, drugod bo še večinoma oblačno.

Kakšno bo vreme od 28. decembra do 2. januarja?

Do sredine tedna bodo naši kraji na obrobju ciklonskega območja s središčem nad osrednjim Sredozemljem. Nato bo nad zahodno Evropo nastalo obsežno območje visokega zračnega tlaka, ki se bo postopno širilo proti vzhodu.

V torek in sredo bo še prevladovalo oblačno, vendar povečini suho vreme. V drugi polovici tedna pa se bo z dotokom toplega in suhega zraka v višjih legah zjasnilo, po nižinah pa bo marsikje vztrajala megla ali nizka oblačnost.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!