Kakšno vreme nas čaka do konca tedna?

Slovenija 07. Dec 202301:00
Zima
Foto: PROFIMEDIA

Po nekaj res turobnih dnevih bo danes vreme precej jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem od 7 do 12 stopinj Celzija.

Zjutraj in dopoldne bo marsikje po nižinah megla, ki bo najdlje vztrajala v osrednjih in jugovzhodnih krajih. Jutranje temperature bodo od –4 do 0, v alpskih dolinah in v mraziščih Notranjske okoli –8, ob morju 3 stopinj Celzija. Čez dan pa bo precej jasno, najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem od 7 do 12 stopinj Celzija.

Tudi jutri dopoldne bo pretežno jasno, po nižinah in tudi ob morju bo precej nizke oblačnosti ali megle. Popoldne bo oblačnost od zahoda naraščala. V soboto bo pretežno oblačno, a povečini suho vreme, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Kakšno bo vreme od 10. do 15. decembra?

Od nedelje do torka bo nad Sredozemljem in južno Evropo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka. V sredo se bo atlantska vremenska motnja iznad zahodne Evrope pomikala proti Alpam in severnemu Sredozemlju, kjer bo nastalo tudi samostojno ciklonsko območje. V četrtek se bo ciklonsko območje pomikalo naprej proti vzhodu, nad zahodno Evropo pa se bo krepilo območje visokega zračnega tlaka, ki se bo postopno širilo tudi k nam.

V nedeljo bo deloma jasno z jutranjo meglo po nižinah. V ponedeljek in torek bo več oblačnosti, a še kaže na suho vreme. Verjetnost padavin se bo povečala v sredo in v noči na četrtek, po nižinah bo najverjetneje le deževalo. V četrtek in petek kaže na deloma jasno vreme z nekaj burje na Primorskem, še napovedujejo na Arsu.