Komisar Lenarčič na obisku pri predsednici republike Pirc Musar

Slovenija 20. Jan 202316:26 0 komentarjev
Nataša pirc Musar, Janez Lenarčič
Matjaž Klemenc/UPRS

Slovenska predsednica Nataša Pirc Musar je na obisku gostila evropskega komisarja za krizno upravljanje Janeza Lenarčiča. Pogovor naj bi tekel o sodelovanju Slovenije v mehanizmu civilne zaščite EU in področju evropske humanitarne pomoči.

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je danes v Ljubljani sprejela evropskega komisarja za krizno upravljanje Janeza Lenarčiča, s katerim sta govorila o humanitarni pomoči v kriznih situacijah in civilni zaščiti EU. Pirc Musar je ob tem izpostavila pomen solidarnosti, ki je tudi ključno načelo EU, so sporočili iz urada predsednice.

Lenarčič je predsednici predstavil aktualno delo, predvsem na področjih humanitarne pomoči, podpore Ukrajini in mehanizma civilne zaščite EU, preko katerega je potekala pomoč tudi pri lanskoletnih požarih na Krasu.

Spregovorila sta o sodelovanju med državami članicami EU in partnerskimi organizacijami pri humanitarnih aktivnostih EU, pri čemer je Pirc Musar izpostavila pomen solidarnosti, ki je tudi ključno načelo unije.

Tema njunega pogovora je bilo tudi sodelovanje Slovenije v mehanizmu civilne zaščite EU ter njena vloga pri učinkovitem preprečevanju in varstvu pred naravnimi nesrečami, kot tudi nudenje pomoči in zaščite prizadetim.

Strinjala sta se, da je zaradi vse kompleksnejšega mednarodnega okolja ter večanja humanitarnih potreb ob pojavu različnih kriz treba okrepiti prizadevanja držav za zagotavljanje humanitarne pomoči, so še sporočili iz urada predsednice.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!