Maraton hitrosti: na relaciji Novo mesto-Trebnje 208 kilometrov na uro

Črna kronika 25. Mar 202216:13 0 komentarjev
radar
Srdjan Živulović/BOBO

V četrtek je policija na okrog 600 lokacijah po državi merila hitrost. Največ prekoračitev so ugotovili v naseljih, zabeležili pa so tudi rekordno povprečno hitrost 208 kilometrov na uro na relaciji Novo mesto-Trebnje.

V četrtek je na približno 600 lokacijah po vsej Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti, v okviru katerega so policisti skupaj ugotovili 856 prekoračitev hitrosti. Največ prekoračitev so ugotovili v naseljih. Rekordno zabeleženo povprečno hitrost 208 kilometrov na uro pa so policisti izmerili vozniku na relaciji Novo mesto-Trebnje.

V naseljih je policija ugotovila 555 kršitev, na cestah zunaj naselij 175 prekoračitev hitrosti, na avtocestah in hitrih cestah pa 126 prekoračitev hitrosti. Po podatkih policije so od tega 419 voznikov obravnavali na kraju, 136 lastnikom vozil pa bodo poslana obvestila o kršitvah oziroma plačilni nalogi.

Policisti so 325 voznikov opozorili, 83 voznikov so kaznovali na kraju. 144 voznikov bo po pošti dobilo obvestila o prekoračitvah hitrosti oziroma plačilne naloge, ostalim voznikom pa so izdali plačilni nalog ali pa bodo zoper njih izvedli ustrezen prekrškovni postopek.

Policisti so v večini primerov ugotavljali nižje prekoračitve hitrosti. Vse voznike pa so tudi pozvali k spoštovanju cestnoprometnih predpisov ter varni in odgovorni vožnji, saj so ugotovili, da na cestah še vedno izstopajo posamezniki, ki se ne ozirajo na omejitve hitrosti.

Maraton je del evropsko usklajene preventivne akcije Hitrost, ki poteka ta teden, v Sloveniji pa so ob tem zagnali tudi kampanjo Najhitrejši včasih ne pridejo na cilj, so še sporočili s policije.