Marta Kos objavila podatke o svojem premoženju

Slovenija 12. Jul 202211:00 > 12:43 10 komentarjev
Marta Kos
N1

Marta Kos, ki bo na jesenskih predsedniških volitvah nastopila kot kandidatka Gibanja Svoboda, je na svoji spletni strani objavila podatke o svojem premoženju.

Marta Kos ima v bankah 84 tisoč evrov in 161 tisoč švicarskih frankov prihrankov. Kot je zapisala, ima prav tako 460.224 evrov vrednostnih papirjev in kapitalskih naložb ter pol milijona evrov v pokojninskem skladu. Kot je navedla, denar v skladu izhaja iz prodaje dveh nepremičnin: polovice hiše v Ljubljani po ločitvenem postopku in stanovanja na Ravnah na Koroškem po smrti staršev.

V Ljubljani ima v lasti stanovanje, ki je po podatkih geodetske uprave ocenjeno na 147.691 evrov. Vozi audi A6 avant, letnik 2014. Je lastnica podjetja KOS CONSULTING & COACHING, ki ima sedež v Ženevi. Nima plemenitih kovin, plovil, kriptovalut, niti dragocenih umetnin, je izpostavila.

Nataša Pirc Musar svoje premoženje razkrila že pred dnevi

Na začetku meseca je podatke o svojem premoženju že objavila kandidatka za predsednico republike Nataša Pirc Musar, dodala pa je tudi podatke o premoženju soproga Aleša Musarja. Odločitev, da objavi tudi moževo premoženje, je za N1 pojasnila: “Z možem sva poročena 21 let, to je najino skupno premoženje.”

Nataša Pirc Musar
BOBO

Kot je navedla, ima v bankah 30.000 evrov prihrankov, njen soprog pa 10.000. Finančne naložbe v lasti Pirc Musar po njenih navedbah znašajo 243.000 evrov, njenega moža pa 800.000. Pirc Musar ima v lasti 145 delnic družbe Krka, d. d., vozi mercedes E 220 karavan, ki ga ima v najemu, in motor Kawasaki Vulcan S. V lasti ima lastniški delež naslednjih podjetij: Odvetniška družba Pirc Musar & Lemut Strle, o. p., d. o. o.; Info hiša, d. o. o.; in Ruska dača, d. o. o.

Aleš Musar medtem vozi peugeot 508 karavan, ki ga ima v najemu, ter si lasti delež v podjetjih Aulon GmbH, ki je vlagatelj v družbo Ruska dača, d. o. o., in Auratus, d. o. o.

Kot je Pirc Musar še navedla na spletni strani predsednica.bo, sta zakonca prav tako lastnika družinske hiše v Radomljah in Ljubljani.

Premoženjsko stanje razkril tudi Anže Logar

Prav tako je svoje premoženje že razkril poslanec SDS Anže Logar, ki bo za predsednika kandidiral s podpisi volilcev. Na banki ima 50 tisoč evrov prihrankov in 200 delnic Krke ter 5 delnic NovaTV24.si. Navaja še naložbe v Sava infond, Triglav sklade in NLB sklade, ki so bile po njegovih navedbah septembra lani vredne dobrih 11 tisoč evrov, ter naložbe v skladih belgijske KBC, pri katerih evrske vrednosti ni navedel.

Anže Logar
Egon Parteli/N1

Vozi avto Saab 9-3 Aero Cabrio, letnik 2004. Je lastnik četrtine družinske hiše v Ljubljani, njegov delež je po Gursu ocenjen na 40.691 evrov. Ima še plovilo katamaran X-CAT, letnik 2018, v vrednosti 4.000 evrov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje