Miha Kordiš prepričan, da je v kampanjo uspešno pripeljal vsebino

Slovenija 21. Okt 202214:38 0 komentarjev
Miha Kordiš
Aljaž Uršej/N1

Predsedniški kandidat Miha Kordiš je ob izteku kampanje prepričan, da je vanjo uspešno pripeljal vsebinske teme in se jasno postavil v bran javnega zdravstvenega sistema brez plačil iz žepa, javnim neprofitnim stanovanjem, urejeni oskrbi starejših in podnebnim vprašanjem. V izjavi v središču Ljubljane je pozval tudi k volilni udeležbi.

V izjavi tik pred zaključkom kampanje je kandidat Levice Miha Kordiš še poudaril, da so bili na začetku kampanje glasovi v predsedniški tekmi bolj na strani stopnjevanja vojnih napetosti, danes prevladujejo glasovi za mir. Verjame, da je zato zaslužen dialog, ki ga je spodbudil, ko se je v predsedniški tekmi jasno zavzel za mir namesto za konflikte.

“Enako lahko rečemo za čisto vse ostale vsebinske teme. Predsedniška kampanja je bila oropana kakršnekoli vsebine, zdaj pa vsi predsedniški kandidati govorimo o podnebnem zlomu, o javnem zdravstvu, o položaju starejših in o stiskah, v katerih so se znašli mladi,” je poudaril Kordiš in dodal, da je v kampanjo uspešno vrnil vsebino.

Poudaril je še, da Slovenija potrebuje predsednika, ki bo glas za delovne ljudi, ki se jih sicer ne sliši; delavce z minimalno plačo, upokojence, ki si kljub 40 letom delovne dobe ne morejo privoščiti oskrbe v domu za ostarele in pa mlade, ki potrebujejo stanovanja in redno zaposlitev.

Pri tem je državljankam in državljanom izrazil hvaležnost, da so k njemu pristopili in ga v kampanji podprli. Še posebej ga veseli močna podpora, ki je je deležen med mladimi. Državljane in državljanke je povabil, da se nedeljskih volitev udeležijo.

V Levici pa ob tem še poudarjajo, da se je Kordiš izkazal kot prijetno presenečenje predsedniških volitev. Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec je prepričan, da je Kordiš v predsedniški kampanji dokazal, da zna ostati osredotočen na teme, ki volivce povezujejo, kot so “revščina, upokojenci, stanovanja in problem, da svet neprimerno več porabi za vojne in oboroževanje kot za skupne napore proti podnebnemu zlomu”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!