Na čelo agencije za civilno letalstvo Miha Schnabl, a le za pol leta

Gospodarstvo 06. Dec 202306:50 0 komentarjev
Agencija za civilno letalstvo
Foto: Facebook/Javna agencija za civilno letalstvo

Vlada je na dopisni seji v torek odločila, da vodenje Javne agencije za civilno letalstvo kot vršilec dolžnosti direktorja prevzema Miha Schnabl. Na položaju bo do imenovanja direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev, to je najdlje do 5. junija 2024.

Vlada je zadnji natečaj za direktorja Javne agencije za civilno letalstvo konec novembra zaključila brez izbire kandidata. Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je program dotedanjega v. d. direktorja Jureta Griljca ocenila kot pomanjkljiv, Griljc pa v času vodenja agencije ni izpolnil pričakovanj, je menila. Vlada pa je sledila njeni odločitvi. Svet agencije je po izvedenem javnem natečaju sicer predlagal imenovanje Griljca.

Imenovanje novega v. d. direktorja torej sledi neuspešnemu javnemu natečaju.

Zakon o letalstvu določa, da agencijo vodi, predstavlja in zastopa direktor agencije, ki ga na predlog ministra, pristojnega za promet, na podlagi izvedenega javnega natečaja imenuje vlada za dobo pet let, in je lahko imenovan ponovno.

V 16. členu Sklepa o ustanovitvi Javne agencije za civilno letalstvo Republike Slovenije pa je določeno, da če novi direktor ni pravočasno imenovan, vlada na predlog ministra, pristojnega za promet, do imenovanja novega direktorja, brez javnega natečaja imenuje vršilca dolžnosti, vendar največ za dobo šest mesecev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!