Namesto Janeza Magyarja v poslanske klopi Andrej Kosi

Slovenija 03. Jan 202314:18 2 komentarja
Janez Magyar
Luka Dakskobler/BOBO

Državna volilna komisija (DVK) je na današnji dopisni seji sprejela sklep, s katerim je potrdila mandat Andreja Kosija, ki bo kot poslanec v državnem zboru nadomestil dosedanjega poslanca Janeza Magyarja iz vrst SDS, ki je bil minuli mesec izvoljen za župana Lendave.

Janeza Magyarha, ki mu je prenehal mandat poslanca, potem ko je bil v drugem krogu lokalnih volitev izvoljen za župana občine Lendava, saj sta funkciji župana in poslanca nezdružljivi, bo v poslanskih klopeh nadomestil Andrej Kosi. 

Iz Državne volilne komisije (DVK) so danes sporočili, da bo na podlagi prejetih glasov na listi kandidatov Slovenske demokratske stranke (SDS) v volilni enoti 8000 – Ptuj na volitvah v državni zbor, ki so bile 24. aprila 2022, Magyarja do izteka parlamentarnega mandata nadomestil Andrej Kosi, ki je v volilnem okraju 8002 Ormož prejel 2.893 oziroma 30,52 odstotka glasov.

Andrej Kosi je že podal pisno soglasje za opravljanje funkcije poslanca za preostanek mandatne dobe državnega zbora.

Magyar je položaj župana v Lendavi že opravljal med letoma 2018 in 2022, vendar mu je mandat prenehal, potem ko je bil izvoljen za poslanca na lanskih državnozborskih volitvah. Pred prvim krogom lokalnih volitev je 54-letni Magyar povedal, da se želi s funkcije poslanca vrniti na občino, ker so bili kljub naporom njegovi odlični predlogi v parlamentu preglasovani, kot župan pa se je dokazal s projekti in sodeloval z vsemi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje