Nekatere kraje po Sloveniji pobelil prvi sneg

Slovenija 20. Nov 202208:06 0 komentarjev
sneg
Promet.si

Nekatere kraje po Sloveniji je pobelil prvi sneg. O snežnih padavinah so že v soboto poročali s pomurskega konca, ponoči pa je začelo snežiti še na Notranjskem, Dolenjskem in na Kočevskem.

Ponekod po državi so se prebivalci prebudili v zimsko jutro. Sneg je pobelil predvsem višje lege. Ponekod na jugovzhodu države je po podatkih Facebook strani Meteoinfo Slovenija zapadlo več kot 10 centimetrov snega. Na Kredarici je medtem po podatkih Arso zapadel samo centimeter novega snega.

Kot je na Twitterju zapisal Blaž Šter iz Arsa, je trenutno več snega na Gorjancih kot v visokogorju Julijcev. “Klasična razporeditev padavin, kadar je ciklon nad srednjim Jadranom. Se bo pa že v torek ob obilnem sneženju v Julijcih to spremenilo,” je dodal.

Padavine bodo danes po napovedih vremenoslovcev čez dan oslabele in ponehale, najpozneje v jugovzhodnih krajih. Na zahodu se bo delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, ki bo popoldne počasi slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem do 12 °C.

Ponoči se bo delno razjasnilo, marsikje po nižinah bo nastala megla. Jutranje temperature bodo od -3 do 2, ob morju okoli 5 °C.

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Več sonca bo na Primorskem in v gorah, po nižinah v notranjosti se bo zadrževala megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 7, na Primorskem do 13 °C, so še zapisali pri Arso.

Ob prvem snegu ne pozabimo na varnost v prometu

Ker se je sneg ponekod oprijel cestišča, je potrebna dodatna previdnost v prometu. Če se boste odpravili na pot, pripravite vozilo ter očistite stekla in svetlobno opremo. Zimska oprema je obvezna.

V prometu poskrbite za lastno varnost in varnost drugih. Hitrost prilagodite razmeram in stanju vozišča, še posebej v času megle, poledice, dežja, sneženja in zmanjšane vidljivosti. Med vožnjo povečajte varnostno razdaljo.

Nekaj nasvetov za varno vožnjo v zimskih razmerah so podali tudi policisti.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!