Ponekod po državi klestila toča v velikosti jajca

Slovenija 28. Jun 202216:02 > 21:50
Toča
PROFIMEDIA | Slika je simbolična.

Med Kobaridom in Ilirsko Bistrico je popoldne nastala nevihtna linija, ki se je razširila tudi na osrednji del države. Padavine so do večera ponehale, po napovedih Agencije za okolje (Arso) se bo ozračje za nekaj časa umirilo. V drugi polovici noči pa bodo predvsem na zahodu znova nevihte. Tudi takrat bodo še možna krajevna neurja. Arso je sicer zaradi velike toplotne obremenitve za celotno Slovenijo razglasil oranžni alarm.

Med Kobaridom in Ilirsko Bistrico je pred 16. uro nastala nevihtna linija, ki se je razširila tudi na osrednji del Slovenije. Nastala so krajevna neurja v obliki nalivov in toče, vremensko dogajanje pa so pospremili tudi močnejši sunki vetra. Agencija za okolje RS (Arso) je zaradi možnosti krajevnih neurij zaradi velike toplotne obremenitve za celotno Slovenijo razglasila oranžni alarm.

Blaž Šter, meteorolog Arsa, je ob tem tvitnil, da je hitro širjenje nevihtne linije narekovala posledica velike nestabilnosti ozračja. “Na srečo sistem slabi,” je dodal.

Kot je kazala radarska slika padavin, so močnejše nevihte najprej zajele zahodni del države, nato pa so razširile še nad osrednji del Slovenije. Na območju Bukovja, Belskega v Postojni in na Idrijskem je padla kot jajce debela toča, je poročal neurje.si.

V zahodni Sloveniji bodo v prvem delu noči še nastajale krajevne nevihte, nato se bo za krajši čas ozračje umirilo. V drugi polovici noči pa bodo krajevne nevihte od zahoda znova zajele zahodno polovico Slovenije, še napoveduje Arso.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.