Ob prvem zasneženem vikendu ne pozabimo na varnost v prometu

Slovenija 26. Nov 202112:13 0 komentarjev
avto zima
PROFIMEDIA

Med vikendom je pričakovati padavine in prvi sneg, vremenske razmere se bodo močno spreminjale. Če se boste odpravili na pot, poskrbite za varnosti. Agencija za varnost prometa voznike opominja, naj očistijo vozilo, zimska oprema je obvezna.

Vremenske razmere se bodo ta konec tedna ponekod močno spreminjale. V noči na soboto bo po nižinah večinoma deževalo. Na severu Slovenije bo meja sneženja na nadmorski višini okoli 600 metrov, občasno pa lahko tudi nižje. V nedeljo bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami.

Vozniki naj pred odhodom na pot spremljajo razmere na cestah, svetuje agencija za varnost prometa. Ob močnejših padavinah lahko sneži do nižin. Vozniki naj vozilo dobro pripravijo ter očistijo stekla in svetlobno opremo. Zimska oprema je obvezna.

Poskrbite za lastno varnost in s tem tudi za varnost drugih, je pozvala agencija. Če ste pili alkohol, ne vozite. “Prilagodite hitrost razmeram, še posebej v času megle, poledice, dežja, sneženja, zmanjšane vidljivosti. Alkohol in hitrost sta pogosto najbolj usodna kombinacija,” so zapisali.

Voznike so opomnili tudi na vožnjo na ustrezni varnostni razdalji, saj bo tako ustreznejša tudi zavorna pot. Tudi na najkrajši poti se je treba pripeti z varnostnim pasom. Pripeti naj bodo vsi potniki v vozilu. Med vožnjo ne uporabljajte telefona. “Najbolj izpostavljene v prometu varujte z zmerno in spoštljivo vožnjo,” so še dodali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!