Opozicijski četverček je obstruiral sejo o proračunu

Slovenija 07. Okt 202114:35 > 15:33 1 komentar
Janez Janša
Matej Grah/DZ

Poslanci opozicijskih strank LMŠ, SAB, SD in Levica so obstruirali sejo državnega zbora, na kateri je premier Janez Janša predstavil proračunske dokumente.

Poslanci opozicijskega četverčka LMŠ, SD, SAB in Levica so obstruirali današnjo izredno sejo, na kateri je predsednik vlade Janez Janša predstavil proračun za prihodnji dve leti.

Vodja poslancev LMŠ Brane Golubović je ob začetku seje dejal, da je obstrukcija eno od demokratičnih orodij. Napovedal je, da bodo danes z uporabo tega pokazali svoje nestrinjanje z delom vlade in predsednika vlade.

“Današnje stanje je skrb vzbujajoče in nevarno,” je dodal vodja poslanske skupine SD Matjaž Han. Zunaj ograjenih zidov parlamenta je čutiti strah, je poudaril in odgovornost pripisal vladi. Proračun je eden najpomembnejših dokumentov, ki določa prihodnje življenje v državi, je dejal in dodal, da želijo z obstrukcijo pozvati koalicijske poslance k razumu.

Sejo je obstruirala tudi poslanska skupina Levice. Njihov vodja Matej Vatovec je dejal, da se ne more znebiti vtisov torka, ko je vlada z visokimi gosti večerjala na Brdu pri Kranju in hkrati zaplinila celotno Ljubljano – tudi otroke, starejše in turiste. “Vlada ne zna vladati drugače kot z nasiljem,” je rekel. Janšo in notranjega ministra Aleša Hojsa je pozval k odstopu.

Vlada ne posluša ne opozicije, ne sodišč, ne STA, ne Evropske komisije, ne ljudi, je naštela vodja poslancev SAB Maša Kociper. “Preden se pogovarjamo o prihodnosti, morate urediti stvari v sedanjosti,” je povedala vladi.

Janša in finančni minister Andrej Šircelj sta na seji predstavila proračun in proračunske dokumente. Vsebinska razprave danes ni bilo, saj bodo poslanci dokumente najprej obravnavali na sejah delovnih teles.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje