Tudi ponoči možne posamezne plohe: manjše reke in hudourniki lahko narastejo

Slovenija 09. Avg 202306:50 > 10:52 0 komentarjev
Arso
Arso

Predvsem v severni polovici države bodo v večernih in nočnih urah še možne krajevne plohe in posamezne nevihte, ki bodo do četrtkovega jutra ponehale. Dež je dele države zajel že popoldne, zato na Agenciji RS za okolje opozarjajo pred možnim razlivanjem padavinske in zaledne vode na ranljivih območjih Gorenjske, Zgornje Savinjske doline in Koroške.

Čez dan je bilo zmerno do pretežno oblačno, več sonca pa se je pokazalo predvsem v južni Sloveniji. Popoldne pa so predvsem severno polovico države zajele krajevne plohe. Te bodo možne tudi zvečer in ponoči, do četrtkovega jutra pa bodo ponehale, napovedujejo na Agenciji RS za okolje.

Na Arsu so zato pred popoldanskimi nevihtami opozarjali, da lahko ob dežju narastejo posamezne manjše reke in hudourniki. Kot so izpostavili hidrologi, lahko pride do razlivanja padavinske in zaledne vode na ranljivih območjih Gorenjske, Zgornje Savinjske doline in Koroške.

V četrtek bo sprva pretežno oblačno, padavine bodo ponehale. Čez dan se bo delno razjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Popoldne lahko nastane kakšna ploha. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 15, na Primorskem do 17, najvišje dnevne od 20 do 25, na Primorskem do 29 stopinj Celzija. V petek in soboto bo sončno in postopno topleje.

Posebna vremenska napoved za Gorenjsko, Savinjsko in Koroško

Zaradi spremenjenih odtočnih razmer ob vodotokih in nevarnosti proženja zemeljskih plazov so meteorologi na Arsu pripravili tudi posebno vremensko napoved za območja Gorenjske, Savinjske in Koroške.

“V sredo popoldne in zvečer bodo nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na četrtek. Ocenjena skupna količina padavin na teh območjih bo predvidoma od 0 do 10, krajevno do 25 milimetrov. Ponoči bo intenziteta padavin vse manjša. V četrtek bo deloma sončno. Popoldne ni izključena kakšna kratkotrajna ploha. Od petka do nedelje bo sončno in postopno vsak dan topleje,” so zapisali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!