Pozor, nova lažna nagradna igra Pošte Slovenije

Slovenija 02. Nov 202112:11 > 03. Nov 2021 07:32
Prevara Pošta Slovenije
Pošta Slovenije/TWITTER

Po spletu je zakrožila lažna nagradna igra, ki naj bi jo organizirala Pošta Slovenije. To je spletna prevara, sporočajo s Pošte, kjer svetujejo, da ne klikate na povezavo in ne vpisujete svojih podatkov.

Podoba in ime Pošte Slovenije sta bila že večkrat tarča lažnih sporočil in nagradnih iger. Pred kratkim je zakrožilo lažno elektronsko sporočilo, v katerem vas pozivajo, da ste prejeli paket in da morate plačati poštnino.

Tokrat nepridipravi v nagradni igri obljubljajo denarno nagrado do 10 tisoč evrov. Na Pošti Slovenije opozarjajo, da gre za lažno nagradno igro, in uporabnikom svetujejo, da ne klikate na povezavo in ne vpisujete podatkov.

“Nagradna igra oz. anketa ni izvedena s strani Pošte Slovenije, gre za poskus prevare z lažno nagradno igro. Prevaro smo prijavili na SI-CERT,” so nam sporočili s Pošte.

Pozor na spletni naslov

Na Pošti še opozarjajo, da lahko prevaro prepoznate že po napačnem spletnem naslovu. Pošta Slovenije ima naslov posta.si, v nagradni igri pa je naslov posta-si.site. Ob tem je v nagradni igri uporabljena tudi “polomljena” slovenščina, saj je verjetno nagradna igra prevedena s prevajalnikom.

Če potrebujete pomoč kot žrtev spletne prevare, se lahko obrnete tudi na nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost SI-CERT in prijavite incident, svetujejo. V primeru oškodovanja lahko podate tudi prijavo na najbližji policijski postaji.