“Poletni” konec tedna: danes do 28 stopinj, v nedeljo še topleje

Slovenija 13. Apr 202401:00 0 komentarjev
Narava, travnik, narcise, pomlad
Foto: Denis Sadikovć/N1

Pred nami bo "poletni" konec tedna, danes se lahko živo srebro povzpne do 28 stopinj Celzija, kar bodo številni izkoristili za pobeg na morje ali v hribe. Bo pa precej hladneje drugo polovico prihodnjega tedna, ko bo zjutraj le do 5 stopinj Celzija, vremenoslovci ne izključujejo zmrzali.

Pred nami je sončen in topel konec tedna, temperaturni vrhunec lahko pričakujemo v nedeljo, temperature pa lahko skočijo celo do 30 stopinj Celzija.

Topel bo tudi začetek prihodnjega tedna, a že v torek sledi spomladanski prodor hladnega vremena.

Danes se bodo temperature gibale med 23 in 28, v nedeljo od 25 do 29, ponekod tudi 30. Ponedeljek bo manj topel kot nedelja, saj bodo temperature že nekaj stopinj nižje. V torek popoldne sledi temperaturni preobrat, saj bo od severa nad naše kraje začel dotekati hladen zrak. Na jugu bo torek morda večji del dneva še topel.

Najvišje dnevne temperature bodo okoli 20 stopinj Celzija. Se bo pa čez dan ohladilo. Marsikje bo popoldne bolj hladno kot dopoldne, zares ohladilo pa se bo v sredo, je v petek pojasnil dežurni vremenoslovec na Agenciji RS za okolje (Arso) Jure Cedilnik.

Druga polovica tedna bo bistveno hladnejša z jutranjimi temperaturami od 0 do 5. V torek čez dan, predvsem pa zvečer in v noči na sredo, bo tudi nekaj padavin.

Ob ohladitvi in padavinah se bo meja sneženja spuščala do 800 metrov nadmorske višine, predvsem na Dolenjskem in Notranjskem tudi nižje. “To bo resen spomladanski prodor hladnega vremena, ki je načeloma običajen, saj ne bo prvič, da bomo imeli aprila sneg. Je pa res, da je bilo  v zadnjih dveh tednih zelo toplo in rastline bujno rastejo. Težava je, kaj se bo zgodilo po teh padavinah, v drugi polovici tedna, ko bo nad nami še vedno razmeroma hladen zrak,” je še pojasnil Cedilnik, ki torej ni izključil zmrzali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!