Pred nami oblačni, deževni in vetrovni dnevi

Slovenija 17. Jan 202401:00
vetrovno vreme
Foto: Srdjan Živulović/BOBO

V noči na sredo se bo pooblačilo, na zahodu bo rahel dež. Zjutraj bo v neprevetrenih krajih možna poledica, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso) ter ob tem dodajajo, da bo sreda oblačna, deževna in vetrovna.

V noči na sredo se bo pooblačilo. Na zahodu, jugu in v osrednji Sloveniji se bodo proti jutru začele pojavljati rahle padavine. V neprevetrenih krajih lahko nastane kratkotrajna poledica. Jutranje temperature bodo od -3 do 4, ob morju okoli 6 stopinj Celzija, napovedujejo vremenoslovci Agencije RS za okolje (Arso).

V sredo bo oblačno. Padavine se bodo čez dan na zahodu okrepile in zajele večji del države, le na severovzhodu bo večinoma suho. Meja sneženja se bo popoldne dvignila do nadmorske višine okoli 1.800 metrov. Pihal bo jugozahodni veter, ki bo ponekod okrepljen. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 9, na jugovzhodu do 13 stopinj Celzija.

V četrtek bo sprva oblačno z dežjem. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Dopoldne bodo padavine prehodno ponehale, veter bo oslabel. Toplo bo. V noči na petek se bodo padavine spet okrepile in razširile nad vso Slovenijo. Hitro se bo ohladilo, meja sneženja se bo v notranjosti do jutra spustila do nižin. Padavine bodo popoldne povsod ponehale, na Primorskem bo pihala burja.

V soboto se bo razjasnilo. Jutro bo hladno in po nekaterih nižinah megleno. Na Primorskem bo še pihala burja.

Kakšno bo vreme od 20. do 25. januarja

V soboto se bo iznad zahodne Evrope nad naše območje razširil anticiklon, s severnimi vetrovi bo nad naše kraje dotekal hladen in bolj suh zrak. Središče anticiklona se bo v nedeljo pomaknilo nad vzhodno Evropo.

V noči na torek nas bo verjetno prešla manjša vremenska motnja. V sredini tedna se bo iznad jugozahodne Evrope nad naše kraje razširil anticiklon s toplim zrakom v višinah, napovedujejo na Arsu. Prevladovali bodo šibki vetrovi zahodnih smeri.

V soboto in nedeljo kaže na precej jasno vreme, zjutraj bo po nižinah nekaj megle. Na Primorskem bo v soboto pihala šibka burja. Jutra bodo kar hladna, najnižje jutranje temperature bodo od -12 do -5, čez dan pa bo od 0 do 5 stopinj Celzija. Od ponedeljka do četrtka kaže na delno jasno in suho vreme z jutranjo meglo, krepil se bo temperaturni obrat. V ponedeljek zjutraj bo še mrzlo, potem pa bo mraz popustil.