Pred vrati tretji vročinski val: temperature tudi do 37 stopinj Celzija

Slovenija 14. Jul 202314:23 1 komentar
Arso napoveduje nov vročinski val
Arso vreme/FACEBOOK

Po napovedih vremenoslovcev je pred vrati tretji vročinski val letos. Že v soboto naj bi se ozračje večinoma segrelo nad 30 stopinj Celzija, najbolj vroče pa bo predvidoma na začetku prihodnjega tedna, ko naj bi se živo srebro povzpelo tudi do 37 stopinj Celzija.

Na Agenciji RS za okolje (Arso) opozarjajo, da bo po izjemno pestrem vremenskem dogajanju, ki je zajelo državo v minulih dneh, v prihodnjih dneh večji del Slovenije vnovič zajela vročina.

“Ob koncu tedna pričakujemo povsod sončno vreme. Že v soboto se bo znova večinoma segrelo nad 30 stopinj Celzija, najbolj vroče pa bo predvidoma v dneh od nedelje do srede, ko bodo najvišje dnevne temperature po Sloveniji dosegale od 32 do 37 stopinj Celzija,” napovedujejo na Arsu.

Do nedelje po napovedih vremenoslovcev neviht ni pričakovati, a se bo verjetnost njihovega nastanka v prihodnjem tednu spet povečevala. V sredini prihodnjega tedna lahko tako ponovno pričakujemo tudi kakšno krajevno neurje.

Prvi vročinski val letos smo zabeležili med 19. in 23. junijem, drugega med 8. in 12. julijem, tretji vročinski val pa se bo po napovedih vremenoslovčev začel jutri ter bo vztrajal predvidoma do srede, 19. julija.

“Zanimivo je, da je dolžina vseh treh zelo podobna, povečini med 4 in 5 dni,” še opozarjajo na Agenciji RS za okolje ter dodajajo, da srednjeročne napovedi za zdaj ne kažejo, da bi se do konca julija lahko pojavil še kakšen vročinski val. Za avgust pa se napovedi še spreminjajo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje